duminică, 11 martie 2012

Noua analiza FDA găseşte plumb in peste 400 rujuri

O analiză comandat de către FDA a 400 de produse populare ruj a găsit alarmant de celpuţin un lider în fiecare produs.Cantitatea de plumb găsit în 380 de produse testate de ruja fost mai mare decât nivelul maxim 0,1 parti pe milion (ppm), a permis în baruri Candy -în unele cazuri, la fel de mult ca 70 de ori mai mare. Cu toate acestea, FDA a declarat că nu ia în considerare conţinutul de plumb pentru a reprezenta un pericol, deoarece rujul nueste destinat a fi ingerat.
Aparent, FDA a ales să ignore faptul evident că a mânca, bea sau saruta cu ruj poate duce la ingerarea unor ruj. De asemenea, FDA, de asemenea, a ales să treacă cu vederea faptul cât de uşor elemente sunt absorbite în piele - care este motivul pentru care atât de multe medicamente sunt aplicate transdermic în piele patch-uri, creme siuleiuri. Un exemplu evident este plasturele nicotina folosite pentru a ajuta fumatorii de tigari intarca.
În ultimii ani, toxinele de sănătate au fost din ce în ce distrug identificate în produsele de îngrijire şi de înfrumuseţare corporală şi rapoarte de plumb, în data de ruj înapoi la1990.Analiza recentă FDA este o extindere a unei analize anterioare efectuate în 2007, care a fost impulsionata de testare efectuate de Campaign for Safe Cosmetics pe 33 de nuante de ruj rosu.Campania a constatat că 20 de nuante testate conţinute de plumb, înplus faţă de suma maximă permisă, în baruri bomboane.
În analiza iniţială 2007, FDA a testat aceleaşi 20 de nuante de ruj roşu, care Campaign for Safe Cosmetics au gasit duce în cantităţi mai mari decât au fost permise pentru baruri bomboane.Analiza FDA a constatat că 19 din cele 20 de depăşit limita maximăde 0,1 ppm pentru acadele şi conţinutul de plumb medie a fost dovedit a fi 1.07ppm.Nouă analiză extinsă a confirmat rezultatele anterioare, găsirea de conţinut de plumb, în toate 400 de produse testate, cu 380 de produse care depăşesc limita deacadele.
Pentru a pune cele două seturi de analize, în perspectivă, atât de plumb gasit in 100 la suta din produsele testate şi de 95 la suta din continutul de plumb ruj de produse a depăşit valoarea maximă în condiţii de siguranţă de plumb a permis în baruri bomboane.
Cea mai recentă analiză a revizuit branduri de top ruj vândute la copii şi adulţi, cât şi a fost realizat de Global Frontier Sciences, Inc, un laborator privat, cu sediul în Seattle,WA.Noua analiza urmeaza sa fie publicat in numarul din luna mai / iunie, 2012, deJournal of Science cosmetice. Cele 400 de produse de ruj au fost toate cumparate de lamagazinele de vânzare cu amănuntul între februarie şi iulie 2010.

Niciun comentariu: