luni, 26 aprilie 2010

Cum se ingrijeste corect tenul?

Ingrijirea corecta a tenului este o problema pentru tinerele domnisoare. Cand ai 20 de ani, poti spune ca traiesti una dintre cele mai frumoase etape din viata ta dar cate fete nu sunt nefericite din cauza faptului ca tenul lor are mici probleme? Majoritatea firmelor de cosmetice ofera produse special create pentru un astfel de ten.
Cand te gandesti cat de mult s-au dezvoltat cunostintele din lumea cosmeticii, iti dai seama ca nu mai este suficient sa-ti definesti tenul ca fiind uscat, mixt sau gras. Trebuie luate in calcul varsta si stilul de viata, factori mult mai relevanti, care te pot ajuta sa decizi ce produse ti se potrivesc cel mai bine. S-ar putea ca tu si mama ta sa aveti acelasi timp de ten, dar este exclus sa folositi aceleasi produse, nu-i asa? Dupa mai multi ani, dupa ce soarele a facut destule rele pielii, tipul de crema folosit de mama ta nu ar trebui sa fie acelasi cu acela folosit de tine la la douazeci, treizeci de ani.
Probabil ca te necajesc, din cand in cand, cate un cos, tenul gras, punctele negre sau chiar o acnee. Din fericire, la aceasta varsta, pielea se afla in perioada ei de glorie iar ridurile nu iti fac, in nici un caz, probleme. Cu toate acestea, nu ar trebui sa uiti de cremele solare care beneficiaza de un factor de protectie cel putin 15.
Vestea proasta este ca hormonii care cauzeaza toate schimbarile din corpul tau cresc si nivelul de sebum in piele, ceea ce face ca pielea sa fie lucioasa si grasa. Mai mult, acest sebum poate duce la formarea punctelor negre, care, infectate, duc la cosuri.
Un plan de actiune? Incearca o curatare profunda a tenului. Concentreaza-te pe demachiante si lotiuni tonice care sunt destinate tenului gras si foloseste o crema usoara, non-grasa. O data pe saptamana, aplica o masca pentru purificarea si curatarea tenului.

Niciun comentariu: