sâmbătă, 24 aprilie 2010

Cum prevenim ridurile?

Ridirile sunt o problema care preocupa doamnele din cele mai vechi timpuri. Lupta impotriva ridurilor incepe cu mult inaintea aparitiei lor. Iar cel mai simplu mod de a lupta impotriva lor este evitarea principalilor factori care le accelereaza aparitia: fumatul si razele ultraviolete.
Fara tigari!
"Evitarea fumatului, inclusiv a celui pasiv, previne formarea ridurilor, ingalbenirea pielii, aparitia anumitor tipuri de cancer de piele si degradarea colagenului cutanat", aflam de la Andra Cristea, medic dermatolog.
Fumatul impiedica oxigenarea corecta a pielii, ceea ce are ca efect acumularea toxinelor la nivelul tegumentului, dar si regenerarea mai greoaie a pielii.
Fara prea mult soare!
"Este bine sa ne protejam pielea pe cat posibil impotriva razelor solare atat prin imbracaminte, cat si prin creme fotoprotectoare la nivelul zonelor neprotejate: fata, decolteu, maini. Ochelarii de soare sunt foarte importanti pentru ca un soare puternic forteaza ochii si duce la aparitia "labei de gasca" in coltul ochilor", declara Dr. Andra Cristea.
"Manifestarile imbatranirii provocate de expunerea la razele UVA sunt de doua tipuri: unele sunt imediate si temporare, apar ca urmare a deshidratarii si dispar daca aplicam imediat pe piele produse hidratante; altele apar mai tarziu si constau in ingrosarea pielii in anumite zone, scaderea elasticitatii si pierderea fermitatii pielii", potrivit medicului Bruno Massa, autorul cartii "Secretele unui ten mereu tanar".
O manifestare ce nu trebuie neglijata este aparitia pigmentatiei neuniforme pe fata si la nivelul articulatiilor. Efectele nocive ale razelor ultraviolete depind foarte mult de durata, ora si gradualitatea expunerii la soare, de fototip (capacitatea organismului de a produce melanina) si de tipul de protectie utilizat.
Ingrijire speciala pentru pielea din jurul ochilor
Hidrateaza-ti pielea din jurul ochilor cu ajutorul unei creme speciale pentru aceasta zona. Foloseste o crema de ochi bogata care va hrani intens pielea uscata pentru a preveni aparitia liniilor fine de expresie si a ridurilor, precum pentru a le estompa pe cele deja existente.
"Crema de ochi se intinde prin miscari circulare ale degetului inelar, in sensul acelor de ceasornic, incepand din coltul extern al ochiului si continuand prin estomparea usoara a cremei in jurul zonei externe a ochiului, astfel incat pielea sa nu fie intinsa peste masura", ne sfatuieste Serena Goldenbaum, beauty coach, Olay brand ambassador.

Niciun comentariu: